De avond begon heel gezellig met een paar biertjes bij mats thuis. Daarna was het plan om de stad in te gaan. Dus wij met z’n allen tussen de buien door richting de stad in Bergen op Zoom fietsen. Niks aan het handje. Wij daar een goede avond gefeest. We stonden op het punt om naar huis te gaan en vlak bij de deur toen een vriend van mij de kroeg ‘geen flauw idee’  werd uit geduwd. Een van de vrienden met wie ik daar was zei ik ga wel naar buiten, beste pakken jullie de jassen. Daarna ging iemand de jassen halen, aangezien we vlak bij de deur stonden vroeg ik de uitsmijter bij de deur: “waarom werd die gast er net uit gegooid?”. Waarop de uitsmijter antwoorde: “Ja, dat weet ik niet”. Ik had geen idee waarom hij er opeens werd uit gegooid, dus ik achter de gene aan die de jassen halen was, daar in de buurt stond immers de gozer die een van mijn vrienden eruit had gesmeten. Maar deze gozer kon ook geen antwoord geven op mijn vraag waarom een van mijn vrienden eruit werd gegooid. Hierna de dude met de jassen naar mij toe en gaf mij een jas met ongeveer dezelfde feeling als mijn jas heeft. Ik trek mijn jas altijd buiten pas aan dus had toen nog geen idee of het de goede was. Eenmaal buiten kwam ik erachter dat deze jas niet van mij was. Nog half aan het napraten over de reden waarom de dude eruit werd gesmeten kwam ik erachter dat ik de verkeerde jas had. Ik wil graag mijn eigen jas hebben. Daarom vraag ik aan de uitsmijter: “mag ik effe mijn eigen jas pakken deze is niet van mij”. Waarop hij zegt: “Nee”.  En hij slaat de deur achter zich dicht. Gefrustreerd als ik ben, eerst een maat van mij die er zonder veel reden wordt uitgezet en dan de verkeerde jas, geef ik een tik tegen het glas van de deur. De deur zwaait gelijk weer open. De uitsmijtert zegt:”Dat zou ik niet nog eens wagen”. Waarop ik antwoord:”Want dan?”. Want ik denk altijd maar zo, een dreigement geven zonder deze niet af te maken is geen dreigement. Uitsmijters hebben uiteraard het IQ van een niet geboren baby nog niet maar toch. Vlak na die opmerking kwam er een van deze gorilla’s voor mijn neus staan. Alsof dat indruk op mij moest maken. Dus ik zeg hem van wat kom je doen dan. Ik kan praten, ik heb nog niks misdaan, ik wil alleen mijn eigen jas mee terug naar huis nemen. Hoe lastig kan het zijn. De gorilla die dus voor mijn neus kwam staan en zegmaar dreigend mij probeerde te intimideren, deed niet veel met mij. Want ik had niks misdaan en ja ik wil gewoon mijn jas hebben op dat moment. Voor ik het wist, had ik er de volgende flauwe opmerking uitgegooid en kwam meneer de gorilla in actie. Geen idee waarom, ik was netjes en wilde praten. Op dat moment pakte de gorilla me bij mijn nek, en ik voelde al mijn wervels kraken. Ik denk dat eenieder op  de straat op dat moment het ook gehoord heeft. KRRRK. Ik heb ooit eens leren afkloppen hielp niet… De man schreeuwde wat naar mij, geen idee wat maar na 100 keer het zelfde antwoord en de angst dat mn nek zou breken liet hij eindelijk los. Ik noem dat mishandeling want ik had hem toch niet aangevallen, ik vroeg alleen om mijn jas te pakken. Hij kwam om mijn nek hangen zonder reden. Dat ik soms flauw en gevat ben oke, maar ik kan er niks aan doen dat meneer: a. geen gevoel voor humor heeft en b. zo dom is als het slijm dat op een vis zit.

Al met al een avond goed stappen minder goed afgesloten. Café geen flauw idee ooit een homo bar, nu nog altijd de bar waar de uitsmijter nog dommer is als een koe en waar deze nog niet kan nadenken of hij pakt je om de nek, dacht effe dat hij zou breken maar die dingen zijn sterker dan je denkt. Ook al voel ik het nog wel!

Uitsmijters zijn echt het laagste stukje dierenleed dat ik ooit ben tegengekomen. Het is het type vmbo-t vechtersbaasje/ sportschool junk, dat verder nergens een baan kon krijgen. Het grootste grofvuil van de wereld. Ik had niks gedaan, en er was geen aanleiding om mij te wurgen/om de nek te grijpen. Als ik aan het vechten was, veel mensen lastig viel enz. dan had ik daar totaal geen probleem mee gehad. Verdiende loon noemen ze dat. Maar kom op zeg. Ik vraag om mijn jas te pakken nadat een maat van mij er om een onzinnige reden werd uitgesmeten. Get a Life, Do something with it! Echt wat een triest volk die uitsmijterts!